Živka Davidovića 99 , Zvezdara , Beograd, tel: +381603730216

Estetska Medicina

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su neškodljivi materijali kojima se nadoknađuje volumen tkiva, ili se popunjavaju bore. Glavni sastojak filera je hijaluronska kiselina, koja prirodno postoji u našem organizmu, a čija količina se sa godinama smanjuje. Ona je zadužena za održavanje tonusa, elastičnosti i hidriranosti kože. Hijaluronski fileri se koriste za popunjavanje bora, nadoknadu volumena usana, jagodica, korigovanja nosa, brade, podočnjaka... Filer se vremenom razgrađuje, pa je efekat vidljiv od 6 meseci do 2 godine, u zavisnosti od regije gde se aplikuje. Svakim ponovnim aplikovanjem, hijaluron duže ostaje na aplikovanom mestu, pa se sa vremenom korekcije mogu raditi i ređe. Intervencija je mininalno invazivna i pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Botox

Botox (botulinum toksin) je mišićni relaksans, koji blokira prijem nervnih impulsa u mišiću u koji je ubrizgan. To znači da sprečava kontrakciju mišića i na taj način ublažava postojeće bore i prevenira nastanak dubljih bora. Koristi se u terapiji uklanjanja bora u predelu:

1. Čela
2. Između obrva
3. Na spoljašnjim uglovima očiju

Efekat botoxa je 3-4 meseca, nakon čega on nestaje iz mišića i nije neophodno da se nakon tog perioda ponovo ubrizgava, ukoliko ne želite. Mitovi su da je neophodno da se ponavlja do kraja zivota, jer će u suprotnom bore biti u lošijem stanju nego na početku tretmana. Upravo suprotno, mišić se na taj način odvikava od preteranih kontrakcija i samim tim pravi manje pokrete i bore se manje produbljuju. Takođe, botox može da se dozira, pa je vizualni izgled u korelaciji sa količinom koja se ubrizga.
Činjenice- što pre se počne sa terapijom botoxom, bore će biti pod boljom kontrolom i vremenom će se same smanjivati.

Mezoterapija

Mezoterapija lica je procedura podmlađivanja kože lica, koja koži pruža potpunu revitalizaciju i oporavak. Aktivni sastojci kao sto su hijaluronska kiselina, vitamini (A, B, C, E, i K) i minerali, ubrizgavaju se direktno pod kožu lica, u epidermalni sloj. Mezoterapija može da učini čuda za vašu umornu kožu lica. Osim što poboljšava elastičnost kože, ona može da smanji sitne bore, tonira, hidrira kozu i jača zidove kapilara. Mezoterapija ima kumulativni efekat, pa se preporučuju 3 do 4 vezana tretmana u jednoj seriji.

Za sve nedoumice, konsultacije i zakazivanje termina kontaktirajte nas.